Skip to main content

Korkut’ta yol yapım çalışması başladı

Muş Haber Fotoğrafı

Yaz aylarının başından buyana gerek İl merkezinde gerekse ilçelerde başlatılan yol yapım çalışmaları devam ediyor. Korkut-Karakale güzergahında yol yapım çalışması, asfalt onarımı, duvar yapımı ve sanat yapısı çalışması başlatan Karayolları, çalışmaları mevsim sonunda tamamlamayı planlıyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, asfalt onarım işinin 13 km, şehir geçişi çalışmasının ise 5 km olduğunu belirtti. Ömeroğlu, Muş merkezde olduğu gibi ilçelerde de çalışma başlattıklarını söyleyerek, çalışmaların mevsim sonunda tamamlanacağını kaydetti.

İl merkezinde yapılan çalışmalar ile ilgili olarak teknik bilgi veren 113. Şube Şefi SUlhattin Ömeroğlu Çalışmaların Karasu köprüsünden Murat köprüsüne ve Havaalanı Üstgeçidinden Bulanık kavşağına kadar yapılacağını belirtti.

Ömeroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bütünlü Sıcak Kaplama (BTK) asfalt çalışması Muş-Bingöl yolu üzerinde bulunan Karasu Köprüsü’nden Murat Köprüsü’ne kadar 9 Km, Muş-Bitlis yolu üzerinde bulunan Havaalanı üstgeçidinden Bulanık kavşağına kadar 14 Km’lik bir alanı kapsıyor. Bölünmüş yol çalışmasında hem sıcak asfalt hem de genişletme çalışması yapıyoruz. Amacımız hava koşullarının iyi olması ile birlikte çalışmaları yılsonuna kadar tamamlamaktır.”

Muş merkezde şuanda toplam 23 Km bölünmüş yol çalışması yaptıklarını hatırlatan Şube Şefi Ömeroğlu, ilçeler arasında bulunan bağlantı yollarında da çalışma yapacaklarını kaydetti.

Öte yandan bölünmüş yol çalışmalarından memnun olduklarını belirten sürücüler ise yolların duble olmasının il için büyük bir gelişme olduğunu kaydettiler. Yıllardan beri Muş’u diğer illere bağlayan ana yollarda iyi bir düzenleme yapılmadığını ifade eden araç sürücüleri, “İlimizi diğer illere bağlayan ana yollarda uzun zamandan beri iyi bir çalışma yapılmadı. Geçtiğimiz yıl başlanan çalışmalar bu yıl da devam ediyor. Bizim tek isteğimiz çalışmaların çok fazla uzatılmamasıdır. Yol böyle olunca haliyle tehlikeyi de kendisi ile birlikte getiriyor. Onun için çalışmalar ne kadar önce biterse biz sürücüler içinde o kadar iyidir” diye konuştular.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri